Як вибрати розмір грудей? Види і розмірна сітка грудних імплантів, правила відбору

Вибір розміру грудей - чи не найголовніше питання для жінки, яка вирішила її збільшити. Попри всю різноманітність імплантів зробити правильний вибір буває дуже складно, але саме від цього буде залежати остаточний результат і враження від нього. Як же правильно підібрати оптимальний розмір грудних імплантів? На що орієнтуватися і чим керуватися?

Розмірна лінійка грудних імплантів

На відміну від звичної в побуті розмірної класифікації жіночих грудей, грудні імпланти мають свій особливий розмірний ряд. Розмір ендопротеза визначається виходячи з кількості наповнювача в ньому - в одному розмірі його 150 мл. Виробники пропонують широкий асортимент: від самого маленького розміру ендопротеза (150 мл) до самого об'ємного (1050 мл).

Окрім цього, імпланти діляться за профілем. Так, можна віддати перевагу варіанту:

  • низькому - mini;
  • середньому - demi;
  • високому - full;
  • екстрависокі - corse.

Які імпланти вибрати?

Підходячи до питання вибору, важливо усвідомлювати індивідуальність кожної жінки, особливості її фізіологічної будови. Так, ендопротези однакового об'єму в однієї будуть виглядати природно, пишно, красиво і пружно, в іншої ж можуть мати штучний вигляд.

Досвідчений пластичний хірург без проблем виконає об'єктивну оцінку фігури жінки, її нюансів і призначить розмір імпланта, який буде оптимально підходити під певний типаж. Для того, щоб в результаті отримати красиві груди, зовсім не обов'язково вибирати максимально великі імпланти.

  • По перше, тому що варто пам'ятати про естетику і про те, що ми все ж прагнемо створити бюст, який буде виглядати максимально натурально.
  • По-друге, що досить важливо, слід пам'ятати, що великі ендопротези ще й багато важать, і після їх установки звичний центр ваги зміниться. Якщо до маленьких протезів адаптація відбувається досить швидко, то до великих жінка звикає набагато довше, при цьому вона може відчувати біль у грудях, а також проблеми з поставою (адже це дає чимале навантаження на хребет).
  • Важливо також знати і про контурування великих імплантів в бічних, а також верхніх відділах. І не варто забувати про надмірний тиск на тканину молочної залози, внаслідок якого може виникати її атрофія. При вставляння імплантів великих розмірів велика ймовірність, що вони з часом почнуть опускатися, і тоді доведеться виконувати корекцію.

Крім об'єму, профілю і проекції імпланта, важливо також враховувати пропорції, співвідношення тканини молочної залози і ендопротеза. Всі ці характеристики загалом і дозволять створити груди мрії. Вони цілком можуть бути середнього розміру, але мати красиву проекцію, ідеальний контур і створювати чарівний вид.

Європейський метод підбору ідеального імпланта складається з таких чинників:

  • росту пацієнтки,
  • ширини її грудної клітини,
  • побажань пацієнтки, а також стану грудних тканин,
  • візуалізації на 3-d стимуляторі,
  • збільшують груди вперше або це повторна процедура.

Ендопротез об'ємом 300 мл зробить груди більше приблизно на 1,5 розміру. Наприклад, невелика B чашка після мамопластики перетвориться в повну, пружну C чашку. І обсяг імпланту 400 мл зробить груди більше вже на 2,5 розміру, таким чином, перетворивши маленьку B в повноцінну D.

Досвідчений лікар завжди приділяє достатньо часу для вивчення таких факторів, як естетика, медичні показання пацієнтки та її фізіологічні особливості. У підсумку це дозволяє підібрати йому ідеальний імплант для кожного конкретного випадку.

Який вид мають різні розміри імплантів після операції?

найчастіше жінки, які планують збільшення грудей, уявляють себе в підсумку з об'ємним 3-ім або 4-м розміром погруддя. Звісно, такий розмір завжди привертає увагу, але лише в тому випадку, якщо це виглядає гармонійно і пропорційно фігурі. Наприклад, у жінок, мають вузьку грудну клітку, 3-ий розмір грудей матиме недоречно великий і непривабливий вигляд.

Лікарі також не радять ставити великі імпланти жінкам з не дуже еластичною шкірою і недостатньою кількістю власних м'язових тканин. Все тому, що тканини не зможуть розтягнутися до необхідного об'єму, а нижній край грудних протезів при цьому буде прощупуватися при пальпації.

Для досягнення бажаного результату потрібно врахувати всі рекомендації лікаря і неухильно їх дотримуватися.

3-D моделювання результату

Стовідсотковий спосіб переконатися у правильності свого вибору – це візуалізація остаточного результату за допомогою зовнішніх сайзерів або 3-D моделювання.

Зовнішні сайзери створюють імітацію майбутніх грудей. Це щось на зразок спеціально підібраних push up, які відповідають ендопротезам різного об'єму. Таким чином, можна не тільки побачити, а й помацати свої майбутні груди.

Візуалізація за допомогою 3-D технології - це моделювання майбутнього результату на комп'ютері на підставі фото пацієнтки. За допомогою програми можна побачити, як будуть виглядати груди після встановки різних імплантів.

Часом бувають і складні випадки, коли остаточно імплант обирається вже в ході операції за допомогою інтраопераційних сайзерів.

Автор статті: Федорук Володимир Ілліч

Пластичний хірург вищої кваліфікації, досвід більш 20 років. Член Всеукраїнської асоціації пластичних, реконструктивних і естетичних хірургів. Автор багатьох статей і патентів.

Наші лікарі

  • Де проводяться операції:

Клініка сучасної пластичної хірургії Fido.
Київ, вул. Глибочицька 17Б

Федорук Володимир Ілліч - пластичний хірург

Федорук Володимир Ілліч

Пластичний хірург вищої категорії
Досвід роботи 30 років
операцій 2199

Про лікаря
Записатися

Федорук Павло Володимирович - пластичний хірург

Федорук Павло Володимирович

Пластичний хірург вищої категорії
Досвід роботи 10 років
операцій 1123

Про лікаря
Записатися

Коментарі

5 3 голосів
Оцініть сторінку
Підписатися
Сповістити про
3 коментарів
Найпопулярніші
Новіші Старіші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Моя думка, груди, якщо з нею все гаразд, краще її не чіпати. Не варте воно того, здоров'я дорожче. І вже я б точно не збільшувала груди. У молодості воно звичайно гарне, ну а потім? – Одні проблеми…

Я напевно не одна така, хто хоче якщо вже і збільшувати груди, то відразу по максимуму. Чоловік згоден лише на 1-2 розміру. Говорить, що більше вже виглядатиме не природно. Спочатку його не розуміла, а прочитавши статтю побачила відразу кілька вагомих аргументів. Дійсно, 3D моделювання результату за такої операції дуже актуально і необхідно.

Ціле мистецтво! Виявляється, не все так просто….

Відгуки клієнтів

"100% рекомендую Володимира Ілліча. Давно хотіла зробити губи, але колоти гиалурона зовсім не хотілося, боялася, що буде ефект “качки”.

Тому зробила операцію булхорн. Губи виглядають натуральними…. Спасибі вам! Подружки тепер теж хочуть робити хейлопластика.

Наталя, 03.11.2020